Doorgaan naar content
Aanmelden

Inclusieve Onderneming Award 2022

Tweejaarlijks gaat Sterpunt Inclusief Ondernemen samen met de Werkplekarchitecten en sectorfondsen op zoek naar dé Inclusieve Onderneming! Alle ondernemingen die met de Werkplekarchitecten hebben samengewerkt rond jobcoaching, tewerkstelling, werkplekleren en/of een inclusief HR-beleid kregen een Referentiebewijs en kunnen zich met dat bewijs kandidaat stellen voor de Award.

We blikken graag met jullie terug naar de vorige edities van de Inclusieve Onderneming Award!

Deelnemen is belangrijker dan winnen!

Wordt jouw onderneming de volgende winnaar van de Inclusieve Onderneming Award 2024? De inschrijvingen zijn geopend!

De enige deelnamevoorwaarde:

  • Je bent in het bezit van een Referentiebewijs 2023 en/of 2024. Dat betekent dat je in het voorgaande jaar (2022 of 2023) samengewerkt hebt met een Werkplekarchitect. (De Referentiebewijzen van 2024 worden begin maart uitgedeeld.)

Winnaar 2022: Schilderwerken Zenner

Tijdens de Dag van Inclusie konden de deelnemers stemmen voor de winnaar van de Inclusieve Onderneming Award 2022. Schilderwerken Zenner heeft de meeste stemmen achter zijn naam gekregen en heeft zo de Award in ontvangst mogen nemen van Minister Brouns. 

Proficiat aan al de ambassadeurs en de winnaar! 

Schilderwerken Zenner is al meer dan 50 jaar actief in de branche en dus ook goed vertrouwd met de wensen van hun klanten. Als een trotse kleine KMO kunnen klanten bij hen terecht voor alle decoratiewerken zoals schilderwerken, behangwerken, confectie van gordijnen met eigen naaiatelier, verkoop van verf en raamdecoratie. 

Naast hun commerciële activiteiten zet zaakvoerder Andy Zenner en zijn collega's zich ook dagelijks in voor het maatschappelijk belang en voor het welzijn van iedereen op de werkvloer. Zo hebben ze via Werkplekarchitect Compaan onder andere iemand met een zwaar drugsverleden en iemand uit het bijzonder onderwijs een Individueel Beroepsopleiding (IBO) laten volgen. Ze blijven zich bovendien inzetten om vluchtelingen werkkansen te geven. Zo hebben ze momenteel een Oekraïense vluchteling in dienst genomen.  

"Bij ons verdient iedereen een kans. Wij bieden elke medewerker die kansen om zich te ontplooien tot volwaardige schilders met opleidingen. Van vakantiewerk, stage, duaal leren, IBO, ABO tot vaste medewerker. Bij ons is iedereen gelijk, ongeacht hun leeftijd, levensfase, geslacht of herkomst. Iedereen heeft en verdient dezelfde rechten." 

De ambassadeurs Inclusieve Onderneming 2022

WZC Witte Meren

Woonzorgcentrum Witte Meren heeft een duidelijke doelstelling, namelijk deel uitmaken van de maatschappij. "Maar daarvoor moet je de maatschappij ook binnenlaten", zegt directeur Jan Smolders. Daarom zet het woonzorgcentrum de deuren open voor de multiculturele samenleving, om zo de drempels tot de arbeidsmarkt te verlagen. Om een kwalitatieve zorg- en dienstverlening aan te kunnen bieden, zijn voor WZC Witte Meren twee elementen cruciaal: de zorgvrager en de zorgverlener. Voor beiden geldt het motto "de juiste persoon op het juiste moment, op de juiste plaats".
lees meer

NV Klaasen & Co

Klaasen en Co zet zich als familiaal gedreven organisatie actief en op een winstgevende manier in op het realiseren van een duurzame producten uit het pluimvee-industrie. Door in een lokale context in te zetten op werkbaar werk voor hun medewerkers, met een grote diversiteit, willen ze zo hun werkvloeren inclusiever maken. Tal van jongeren die het moeilijk hebben om een job op de arbeidsmarkt te vinden, krijgen bij hen werkervaringskansen en effectieve mogelijkheden op een contract. Met behulp van verschillende Werkplekarchitecten ondersteunen ze deze jongeren op de werkvloer.
lees meer

Groep Peeters-Govers

Peeters-Govers is trotse franchisepartner van Albert Heijn in België, waarbij de familiale en persoonlijke waarden bewaren zijn gebleven. Ze dragen deze waarden uit met hart en ziel en net daarom zetten ze zo hard in op inclusie. Door in te zetten op maatschappelijke en sociale issues engageren we ons om ook mensen met afstand tot de arbeidsmarkt de kans te geven op te groeien. Kansen om hun vaardigheden te ontdekken, zichzelf verder te ontplooien, betekenisvolle ervaringen op te doen, een waardevol plekje in onze maatschappij te betekenen, de taal machtig te worden, een waardevolle perspectief te bieden op een betere toekomst, enzovoort.
lees meer

Renotec NV

"Renovating for the future", dat is niet alleen onze slagzin voor de renovatie en restauratie van kunstwerken, gebouwen, monumenten en ondergrondse leidingen. Deze slogan geldt ook voor het bouwen aan de toekomst en de ontwikkeling van de medewerkers binnen Renotec. Ze zetten in op eigen personeel dat tegelijk een afspiegeling is van de huidige maatschappij. Ze gaan op zoek naar hoe we verschillen doelbewust kunnen inzetten, door het beste in mensen aan te spreken, door respect te tonen voor de eigenheid van iedereen, door mensen zich gewaardeerd te laten voelen ongeacht de functie, rang of taak.
lees meer

De Award door de jaren heen...