Doorgaan naar content
Aanmelden

Actief Inclusief

Ons nieuw Europa WSE-project, 'Actief Inclusief', is specifiek ontworpen om werkgevers in Vlaanderen te ondersteunen bij het aanpakken van uitdagingen rond instroom en retentie, met een focus op de meer kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt.

Bij het uitbreiden van het personeelsbestand is het van cruciaal belang om gelijktijdig inspanningen te leveren om inclusie te realiseren waarbij verschillen harmonieus samengaan, er respect is voor elkaars eigenheid en er een werkvloer gecreĆ«erd wordt waar iedereen zich gewaardeerd voelt.Ā 

In samenwerking met verschillende partners - sectorfondsen, de Werkplekarchitecten, GTB, Pulso, The Shift, Taborgroep - streven we ernaar bedrijven de nodige tools en begeleiding te bieden om te evolueren naar een inclusieve werkomgeving. Indien jouw organisatie worstelt met vraagstukken omtrent instroom en/of retentie, staan wij klaar om kosteloze en op maat gemaakte ondersteuning te bieden.

Stappenplan

In de eerste plaats zullen we via de Talentoscoop-dienstverlening, een samenwerking tussen GTB en de Werkplekarchitecten, een luistergesprek voeren om de noden en behoeften van de onderneming in kaart te brengen.

Nadien kan er een op maat gemaakt actieplan worden opgesteld waarbij de focus ligt op structurele aanpassingen aan de werkvloer of de arbeidsorganisatie. De onderneming heeft de regie in handen en bepaalt vanuit haar perspectief welke acties prioriteit krijgen.

Vervolgens bieden de Werkplekarchitecten als expert op het gebied van diversiteit en inclusie, ondersteuning afgestemd op de specifieke behoeften van de onderneming. Dit kan gaan van het installeren van een instroom-, retentie of re-integratiebeleid, het opzetten van mentoringprogrammaā€™s tot het introduceren van inclusief teamdenken.

Je krijgt een Single Point of Contact toegewezen die je organisatie verder opvolgt.Ā Ā Ā 

Sterktes van Actief Inclusief

  • De ondersteuning is op maat gemaakt voor elk bedrijf.

  • De werkgever kiest het tempo van het traject.

  • De verschillende partners beschikken over jarenlange expertise (sommige zelfs meer dan 25 jaar!!).

  • Het bedrijf wordt niet onmiddellijk aan hun lot overgelaten, maar er is nauwe opvolging.

  • Een goed project voor zowel werkgevers die al weten wat ze willen realiseren als voor werkgevers die niet goed weten hoe te starten aan het inclusieverhaal.

  • Het volledige traject is bovendien gratis!

Neem contact op met projectcoƶrdinator Marlisse en ontdek hoe jouw bedrijf kan profiteren van dit waardevolle initiatief, mede mogelijk gemaakt door Europa WSE.

Partners ā€“ Werkplekarchitecten:Ā Ā 

Partners - Sectorfondsen

Partners - maatschappelijke organisaties