Doorgaan naar content
Aanmelden

Welkom Refu Interim!

Refu Interim zoekt vrijwilligerswerk voor mensen die nieuw zijn in België en koppelt hen aan organisaties die hun vrijwilligerswerking inclusiever willen maken. Zo brengen ze mensen samen die elkaar anders niet zo makkelijk zouden ontmoeten. Geen écht interim kantoor dus, maar wel een beetje 😉

Bruggenbouwer

Als bruggenbouwer bereiden de collega’s van Refu Interim niet alleen de nieuwkomers, maar ook de organisaties voor op deze samenwerking. De ervaring en verhalen van beide partijen vormen de basis voor hun expertise rond inclusie en diversiteit. Walk the talk vinden ze evident, de helft van het team bestaat uit collega’s die zelf nieuwkomer waren, en doorgroeiden vanuit de vrijwilligerswerking. Dankzij deze rijkdom aan perspectieven, talen, achtergronden en ervaringen blijft Refu Interim expertise ontwikkelen in het organiseren van inclusieve werkvloeren.

Nieuwkomers worden ondersteund richting de arbeidsmarkt via een traject dat inzet op informatieverstrekking, netwerken en coaching. (Belgische) HR-vrijwilligers delen hun expertise in werving en selectie en coachen nieuwkomers in hun jobzoektocht. Tijdens de coaching verwerven de HR-vrijwilligers inzichten en perspectieven die ze op hun werkvloer inzetten om inclusiever te werven & werken. Win-win! 

Fotograaf: Mustafa Yasin Arslan

Fotograaf: Mustafa Yasin Arslan.

Dankzij hun hands-on en praktijkgerichte aanpak ontdekte Refu Interim twee dringende behoeften:

 1. Mensen die nieuw zijn in België zoeken ondersteuning om een job te vinden die aansluit bij hun talenten en expertise.

 2. Werkgevers zoeken tools om hun werkvloer inclusiever en diverser te organiseren.

Want de kloof tussen getalenteerde nieuwkomers en werkgevers op zoek naar talent blijft veel te groot. Daarom ontwikkelden ze samen mét nieuwkomers een aanbod dat beide partijen dichter bij elkaar brengt.

No nonsense, met veel humor, en zonder met de vinger te wijzen.

Enter: Work Your Magic! Een uniek aanbod, ontwikkeld samen mét nieuwkomers.

 • Het Work Your Magic project bouwt bruggen tussen beide partijen, en geeft hen gepaste tools mee. Het doel? Nieuwkomers versterken richting arbeidsmarkt. En bedrijven warm maken om eens uit een andere vijver te vissen. Want als de werkvloer niet alleen divers, maar ook inclusief is, doet dat bedrijven en organisaties excelleren.

Fotograaf: Mustafa Yasin Arslan

Vis eens uit een andere vijver!

Werkgevers worden uitgenodigd om eens in een andere vijver te vissen.

Tijdens een immersieve workshop worden deelnemers begeleid door nieuwkomers. Deze ervaringsdeskundigen leggen met veel humor de blinde vlekken in rekruteringsprocessen en op de werkvloer bloot. Met de eye openers  uit de workshop versterk je het intern draagvlak en heb je de tools in handen om inclusiever te werven en werken.

Getuigenissen

 • “Niettegenstaande jarenlange ervaring met het thema diversiteit en Inclusie was de workshop "Vis eens in een andere vijver" een eye opener en zette mij met mijn twee voetjes terug op de grond, als ik al dacht geen vooroordelen meer te hebben. De workshop is ambitieus en authentiek. Een aanrader voor bedrijven en organisaties die willen investeren in inclusiever rekruteren en integreren”

  Bernard Vanneste
  voormalige Manager Diversiteit en Inclusie bij Bpost (op rust)
 • “Wat een ongelofelijke eyeopening sessie met Refu Interim! Een onderdompeling in de alledaagse uitdagingen die nieuwkomers in België ondervinden. Bedankt voor de gesprekken, de leerrijke inzichten, en de ideeën om onze werkplek nog inclusiever te maken voor iedereen.”

  Vincent Van Oevelen
  Director People & Culture Coca Cola Europacific Partners

Nathalie Van Laere (Vorming & Ontwikkeling): “We kijken uit naar onze toekomstige samenwerkingen! Wij zijn ervan overtuigd dat structurele verandering (HR beleid, inclusieve werkvloer) ook structurele ondersteuning en begeleiding vraagt.

Daarom zijn we steeds op zoek naar complementaire samenwerkingen waarin we bedrijven en organisaties naar elkaar kunnen toeleiden.

Want wij blijven graag bij onze core business, en doen waar we goed in zijn: tonen, laten ervaren wat inclusie betekent in plaats van erover te vertellen. En werkgevers enthousiasmeren om inclusiever aan de slag te gaan! Om hen na de workshops gericht toe te leiden naar partners die hen begeleiden de aangereikte tools te implementeren op hun werkplek.”

Fotograaf: Mustafa Yasin Arslan