Doorgaan naar content
Aanmelden

Workshop Culturele sensitiviteit en diversiteit - 3IDLabs (Brussel)

Op zoek naar 'hands-on' informatie waarmee je direct aan de slag kan & praktijkvoorbeelden? Neem dan deel aan onze workshop in Brussel!

  • donderdag 7 november 2024 van 9u30 tot 16u30

Huis van het Nederlands — Philippe de Champagnestraat 23 — Brussel

Omschrijving

In deze workshop richten we ons op het concept van culturele sensitiviteit en diversiteit. De workshop is ‘hands-on zijn’ en wordt geïllustreerd met praktijkvoorbeelden.

Key-concepts are: cultural awareness and sensitivity, cultural shock, cross-cultural encounters, effective communication, inclusion.

  • Donderdag 7 november 2024

  • Tijdstip: 9u30 tot 16u30

  • Locatie: Huis van het Nederlands - Philippe de Champagnestraat 23 - 1000 Brussel - https://www.huisnederlandsbrussel.be/

  • Docent: Lieven Desomviele (LAB Master 3ID Lab Arteveldehogeschool) en Filip Dejonckheere (cultural coach 3ID Lab Arteveldehogeschool en international coördinator AUAS)

  • Kostprijs: €160 per deelnemer (inclusief broodjeslunch)

  • Aantal deelnemers: min 13, max 20

  • Opgelet: deze workshop is gelijkend aan de workshop op de Dag van de Jobcoach eind 2023 - nam je dan al deel, dan is deze workshop misschien een herhaling.

Inhoud

DEEL 1

In deel 1 gebruiken we een cultureel simulatiespel om de ‘culturele schok’-theorie te ervaren en deelnemers aan te moedigen om normatieve aannames en interculturele communicatie kritisch te overwegen. In dit spel ervaren deelnemers de schok van het besef dat mensen uit verschillende culturen, ondanks veel overeenkomsten, dingen anders waarnemen. Deelnemers leren dat ze deze verschillen moeten begrijpen en met elkaar moeten verzoenen als ze effectief willen functioneren in een interculturele groep.

DEEL 2

In het tweede deel bekijken we enkele sleutelbegrippen van culturele competenties. De sleutelbegrippen zullen worden verkend in een dialoog met een ‘nieuwkomer’ die onze cultuur binnenkomt en die de diversiteit van onze samenleving/werkveld vertegenwoordigt.

OPGELET: Je ontvangt geen automatische bevestiging. Noteer alvast de data zelf in jouw agenda. Een week voor de start van de opleiding ontvang je dan verdere informatie.

Privacypolicy 
Overeenkomstig de EU Verordening 2016/679 van 27 april 2016 betreffende de bescherming van natuurlijke personen in verband met de verwerking van persoonsgegevens en betreffende het vrije verkeer van die gegevens heeft u het recht op o.a. inzage en verwijdering van uw gegevens bij het eerste verzoek. Uw persoonlijke gegevens kunnen omwille van praktische redenen aan de docent worden doorgegeven. 

Inschrijvingsbeleid
Vanaf 1 januari 2022 is kosteloos annuleren niet meer mogelijk. Annuleer je meer dan 21 dagen voor de start van de opleiding? Dan betaal je 50 euro administratiekosten. Annuleer je minder dan 21 dagen voor de start van de vorming? Dan betaal je het volledige verschuldigde bedrag. Door je in te schrijven voor deze opleiding aanvaard je ons inschrijvingsreglement. Bekijk hier ons inschrijvingsreglement.

Inschrijven

Om in te schrijven moet je ingelogd zijn. Aanmelden
Heb je nog geen login, registreer je dan hier.