In onze WZC-visietekst āWijzerzinā staat: āWe geloven dat ieder mens uniek is, erbij hoort en gelukkig kan zijn in elke levensfase. We willen daarom een warme thuis creĆ«ren, waar iedereen zichzelf kan zijn en zich kan ontplooien in verbondenheid met anderen. Dat geldt voor onze bewoners en voor al onze medewerkers.ā Uit deze visie is de āja, tenzijā-cultuur ontstaan. Als medewerkers een bepaalde vraag of behoefte hebben, dan proberen we ājaā te zeggen, tenzij het echt niet kan.
We baseren ons op 4 pijlers:
Een tewerkstellingskader dat streeft naar een inclusieve samenleving en samenwerking. Dit doen we met onze missie, visie en waarden, ons arbeidsreglement, onze deontologische code, ons taalbeleid en het Gender Equality Plan. Zo maken we duidelijk waarvoor we (willen) staan.
Een groeiend intern en extern expertisenetwerk: we hebben een multidisciplinair sociaal-medisch team (arbeidsarts, arbeidspsycholoog, maatschappelijk werker, preventieadviseur), een medewerker tewerkstellingsmaatregelen, een maatschappelijk werker welzijn, een preventiedienst en diverse jobcoaches die adviseren en ondersteuning bieden. We zijn lid van de European Coalition of Cities Against Racism en hebben structurele samenwerkingen met Werkplekarchitecten zoals emino en Mentor vzw. Zij omringen ons met externe expertise.
Ondersteuning voor alle betrokkenen, zowel individuele medewerkers, hun leidinggevenden als het team.
Inclusieve communicatie: we dragen diversiteit en inclusie actief uit als werkgever. Onze employer branding-campagne en de visietekst āWijzerzinā zijn hier voorbeelden van.